9. Ciklus turskoga filma

Svečano otvorenje 9. Ciklusa turskog filma održat će se u ponedjeljak 10. lipnja u 19 sati u  Art kinu. Otvorenju će biti nazočan i turski Veleposlanik Nj. E. g. MUSTAFA BABUR HIZLAN.

Ciklus će otvoriti krimić Sezona lova koji prati trojicu detektiva za ubojstva čiji se život naglo mijenja s dubljim uplitanjem u jednu istragu ubojstva.

U utorak 11. lipnja u 18:30 sati prikazat će se bogato nagrađivana drama Hladnoća kalendara smještenu u jedinstvenom pastoralnom ozračju koje prikazuje realnu, strastvenu i emocionalnu priču o Mehmetu i njegovoj obitelji koja živi daleko od modernog života, u planinskom selu.

U srijedu 12. lipnja u 18 sati projekcija je filma Nurija Bilgea Ceylana Stablo divlje kruške koji prati Sinana,  strastvenog ljubitelja književnosti. Po povratku u rodno selo Sinan se trudi prikupiti novac potreban za  tisak i objavljivanje knjige koju je napisao, međutim sustižu ga očevi dugovi.

U četvrtak 13. lipnja u 19 sati prikazat će se komična drama Serijska kuharica prati Neslihan koja je izvrsna kuharica (stručnjakinja za tursku kuhinju),  besprijekorna kućanica strogo odana svom suprugu, ali i… serijski ubojica.

U petak 14. lipnja u 19 sati ciklus zatvara drama s elementima komedije 61 dan, smještena u 1970-e, koja prati Adema što živi sa  svojom obitelji u jednom egejskom mjestašcu. Adem je dobio dopuštenje od roditelja da radi preko ljeta,  no baš u vrijeme ramazana, kada je i on dužan postiti. Zbog toga tijekom vrućih ljetnih dana počinje halucinirati…

Program Ciklusa turskoga filma provodi Art-kino u suradnji s Hrvatsko-turskim društvom Rijeka,  Institutom Yunus Emre i Veleposlanstvom Republike Turske u Zagrebu.

Ulaz je besplatan na dan otvorenja 10. lipnja.