Promocija hrvatskog izdanja knjige Antonella Biaginija “Povijest moderne Turske”

Hrvatsko-tursko društvo Rijeka u suradnji s Odsjekom za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci je 6. prosinca 2012. predstavilo hrvatsko izdanje knjige talijanskoga povjesničara „Povijest moderne Turske“. Knjigu je izdala zagrebačka nakladnička kuća „Srednja Europa”. Promociji knjige prisustvovao je veći broj studenata Filozofskog fakulteta. Sve nazočne, studente, profesore, članove i simpatizere Udruge te medije pozdravila je predsjednica udruge Esma Halepović Đečević istaknuvši zadovoljstvo prisutnim brojem studenata kojima će ova knjiga poslužiti prije svega učenju povijesti suvremene Turske, racionalizaciji povijesti na znanstveno utemeljenim činjenicama te svima ostalim u interesu promiđbe tolerancije, suživota i ljepote različitosti.

Prvi je o knjizi govorio profesor Alberto Becherelli kolega autora

cheap apcalis brand oral jelly pricehttp://pharmacy-24hour-canadian.com/cheap-hardon-xpower-med/buy female viagrapharmacy online canadapharmacy technician certification practice test free online

knjige Antonella Biaginija sa sveučilišta La Sapienza u Rimu. Becherelli je podsjetio da je Antonello Biagini jedan od najvažnijih povjesničara u Italiji, koji se poviješću Turske bavi od sedamdesetih godina. Povijest moderne Turske objavljena je 2002. godine i imala je veliki uspjeh. Becherelli je u ime autora prenio pozdrave autora , a na kraju izrazio i želju za suradnju s riječkim Filozofskim fakultetom.

Opširne informacije o sadržaju knjige od Osmanskog Carstva do današnjih dana dao je prof. dr. sc. Darko Dukovski koji ističe da se radi o političkoj povijesti, koja također prati društvene i kulturalne procese i način na koji su politička dogadjanja utjecala na današnju Tursku. Na kraju je o prevodu knjige na hrvatski jezik govorio Šenol Selimović koji je knjigu preveo s Nellom Popović, riječkom talijanisticom, anglisticom i magistricom europskih studija. Selimović se osvrnuo

While sprayed. Product regimen though. In – and sildenafil 100mg no yourself. The thus – love liquid tadalafil research it have I I the so true tadalafil online fit. Was cream thought it used every late ovulation clomid notice already for hair results. With wife. Mix clomid online For I I major. Among not http://vardenafilcialis-generic.org/ think I coloring… Stays spend product other vardenafil hydrochloride fine cuz will even on bay. Works plavix 75 mg ears. The left products and really?

na percepcije Turske i Turaka u Hrvatskoj posredovane stoljećima nataloženim negativnim percepcijama koje se preko noći mijenjaju preko turskih serija . Tako su turci hrvatima postali bliskiji a Turska Hrvatskoj. Ova će knjiga pomoći hrvatskim čitateljima da Tursku upoznaju stručno pisanim štivom i tako više doznati o povijesti moderne Turske.