Radovi turskih umjetnika u Vrbovskom

U izložbenom prostoru Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić Vrbovsko postavljena je izložba na kojoj su ove godine svoje radove izložili turski umjetnici Ayse Gunoz Balyemez, Ismail Jardimci i Hakan Ergun. Organizator izložbe je Oblikovna likovna radionica Plemenitaš - umjetnička organizacija u kojoj sudjeluju umjetnici iz cijelog svijeta. Radionica je  osmišljena 1994.godine, a svoj prvi saziv imala je u lipnju iste godine. Do danas su održana 22 raku saziva na kojima je sudjelovalo preko stotinu umjetnika iz cijelog svijeta. Raku tehnikom izrade i oslikavanja keramike predstavili su se i turski umjetnici koji su tako obogatili do sada  stvoren  fundus  radova gostujućih umjetnika koji predstavljaju muzejsku zbirku svjetske suvremene keramičarske umjetnosti.

Posjetu izložbi priredili su Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko i Knjižničarsko društvo Rijeka koje vodi naša članica Hrvatsko turskog društva Marija Šegota Novak. Obilazak knjižnice u Vrbovskom, rodne kuće i muzeja Ivana Gorana Kovačića u Lukovdolu i kanjona Kamačnik  bio je sastavni dio bogatog programa svečanosti zatvaranja 53. Goranovog proljeća 2016, godine. U  završnoj svečanosti kulturno umjetničkog programa sudjelovao je i hrvatski književnik Enes Kišević.

O radu Oblikovne likovne radionice Plemenitaš više pročitajte na njihovoj web stranici http://www.olr-plemenitas.hr/ te na podstranici http://www.olr-plemenitas.hr/onama.htm

 

 

 

turski-umjetnici-1

 

turski-umjetnici-2

 

turski-umjetnici-3